marți, 18 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiSchema lui Rizo: Cum a scăpat celebrul Cornel Matei de dosarul creditelor...

Schema lui Rizo: Cum a scăpat celebrul Cornel Matei de dosarul creditelor de peste 900.000 lei luate pe acte false

Constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală. Sunt acuzaţiile pentru care, în urmă cu 3 ani, procurorii Parchetului Bihor au trimis în judecată o grupare care a strâns peste 900.000 lei din credite luate cu acte false pe numele unor naivi.

Protagoniştii? Cornel „Rizo” Matei – celebrul intermediar al şpăgii de 150.000 mărci germane care l-a băgat după gratii pe ex-judecătorul Mihai Viorel -, împreună cu fiul său, Flavius Matei, cu un amic al celor doi, Viorel Codrean, dar şi cu o fostă funcţionară bancară prin care se derulau escrocheriile, Ionela Ştiole.

Femeia şi-a recunoscut vina şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei care, însă, a fost respins de instanţă şi trimis înapoi la procuror, din pricina unor erori şi omisiuni. La fel s-a întâmplat şi cu rechizitoriul întocmit pe numele celorlalţi „eroi” ai dosarului. Culmea e că, după ce escrocii au ajuns din nou anchetaţi, acuzele au fost clasate, iar BIHOREANUL vă dezvăluie de ce… 

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE