Schema Nordis – Apartamente de lux vândute de două ori

Data:

spot_img

Recorder a prezentat o investigație potrivit căreia sute de clienți ai dezvoltatorului imobiliar Nordis au fost păgubiți după ce patronii firmei au vândut unele apartamente de două ori.

În 2020-2021, dezvoltatorul imobiliar condus de Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol-Ciorbă, șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților din partea PSD, a semnat sute de promisiuni de vânzare cumpărare de apartamente în Mamaia, Brașov sau Sinaia.

Nordis a obținut în unele cazuri avans și de 95% pe apartamente care existau doar pe hârtie în baza unor promisiuni de vânzare-cumpărare, iar ulterior a vândut locuințele antamate cu contracte de vânzare – cumpărare clasice.

Clauze abuzive

Printr-o serie de clauze abuzive ale contractelor, clienții Nordis nu au voie să vorbească cu presă, fiind sancționați cu 20.000 de euro pentru fiecare declarație care afectează imaginea companiei, se arată în investigația Recorder.

Mai mult, cei nemulțumiți de întârzierile din contract, au la dispoziție doar 60 de zile față de 6 luni cât stabilește legea, să atace în justiție partenerul care nu respectă înțelegerea.

Deși au fost depuse peste 10 plângeri penale încă din ianuarie 2024, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 nu au făcut niciun act procedural în urma acestor sesizări.

Cosma și Băsescu, notarii lui Vicol

În afacere sunt implicate două notărițe celebre. Prima este Andreea Cosma, fiica fostului baron PSD de Prahova Mircea Cosma, condamnată la 4 ani închisoare și apoi beneficiară de prescriere a faptelor ca urmare a unor decizii ale Curții Constituționale (CCR).

https://recorder.ro/schema-nordis-masinaria-de-facut-bani-a-celui-mai-puternic-clan-politico-imobiliar/

A doua este Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, și ea condamnată pe fond la 5 ani pentru delapidare. Într-un final faptele s-au prescris, tot ca urmare a unor decizii controversate ale CCR.

Atât Băsescu cât și Cosma sunt prietene de distracții cu Laura Vicol, soția dezvoltatorului Nordis.

Păgubiții acuză premeditarea faptelor, constituirea unui grup infracțional organizat și protecție în justiție prin susținere Laurei Vicol care nu are niciun interes să modifice legislația pentru a proteja cumpărătorii de asemenea practici.

De menționat este faptul că Vicol nu se mai regășește pe listele parlamentare ale PSD Dolj, loc unde a candidat în urmă cu 4 ani.

Întreaga investigație Recorder poate fi urmărită aici.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt judecătorii care au exclus-o pe Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni

Într-o ședință de sâmbătă seară, Curtea Constituțională a stabilit...

Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei va fi restaurat

Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei va fi...