Schema Nordis și țepele imobiliare. Ce spun specialiștii ieșeni | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Schema Nordis și țepele imobiliare. Ce spun specialiștii ieșeni și sfatul acestora pentru cei care doresc să achiziționeze o locuință.

„Schema Nordis” poate da fiori oricărui posibil cumpărător al unei locuințe nou construite în România, pentru că din spatele imaginilor 3D ale unor imobile care promit confort și condiții superioare de locuit nu răzbat informații esențiale pe care clienții dezvoltatorilor imobiliari ar trebui să le dețină.

În cazul Nordis, „mașinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”, zeci de români din țară și din diaspora au fost convinși să cumpere apartamente în stadiu de machetă, iar victimele nu și-au mai luat casele în primire, potrivit anchetei Recorder.

Citește și: România, la cheremul birocrației: Miliardele europene, blocate în hățișul numirilor politice

Aceeași publicație acreditează ideea că unele apartamente ar fi fost vândute chiar de două ori. Pe de altă parte, alegerile prezidențiale se apropie, iar unul dintre candidați își face campanie promițând românilor locuințe la standarde moderne cu rate lunare ridicol de mici. „Ziarul de Iași” a cerut unor experți sfaturi despre cum ne putem proteja de înșelătorii imobiliare.

Compania a încasat sume în avans pentru apartamente nefinalizate

Grupul Nordis a fost implicat în proiecte imobiliare de lux în locații exclusiviste, însă a intrat în vizorul autorităților din cauza neplății datoriilor și a vânzării multiple a unor apartamente către diferiți cumpărători. Compania a încasat sume considerabile în avans pentru apartamente care nu au fost finalizate, lăsând numeroși clienți în incertitudine. Recent, Nordis Management, una dintre entitățile cheie din grup, a intrat oficial în insolvență după ce aproximativ 80 de creditori au solicitat acest lucru.

Citește și: Ministrul de interne al Austriei refuză din nou aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

Unul dintre asociații majoritari ai Nordis Management e omul de afaceri Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la influențele din spatele succesului companiei. Laura Vicol (PSD) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților a doua zi după ce Nordis, firma soțului ei, a intrat în procedură de insolvență. În urma scandalului, există presiuni pentru schimbarea legislației imobiliare din România, care până acum a permis astfel de practici nesigure pentru cumpărători.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți locuitorii orașului | Argeșul Online

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți...

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare | Ziarul de Iași

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare. „Suntem...

19 percheziții domiciliare și 14 persoane reținute în mai multe județe din țară | Gazeta de Dimineață

19 percheziții domiciliare și 14 inculpați reținuți, într-un dosar...

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului Slatina pentru organizarea „Zilelor Recoltei” | Reporter24

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului, Bulevardul...