miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterSclavie într-o cabană de la marginea Iașului. Mărturia unei femei scăpate din...

Sclavie într-o cabană de la marginea Iașului. Mărturia unei femei scăpate din Infern

Un dosar cu acuzaţii de sclavie a ajuns la Curtea de Apel Iaşi. Acuzaţiile sunt abominabile, victime fiind două persoane care ar fi muncit forţat la un individ din Dumbrava, comuna Ciurea. Una a murit înainte de sentinţă.

Protagonistul acestui caz şocant este un bărbat de 54 de ani din Dumbrava, comuna Ciurea, judeţul Iaşi. Dan Ciubotariu a fost condamnat, recent, de Judecătoria Iaşi la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, însă sentinţa în cazul său nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de procurori. Acum două zile, dosarul s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi, instanţă care va avea ultimul cuvânt de spus în acest caz.

Potrivit motivării primei instanţei, individul a fost judecat pentru că ar fi obligat la muncă forţată şi ar fi lipsit de libertate două persoane fără adăpost. Una dintre acestea a decedat înainte de pronunţarea primei instanţe. Singura victimă care a rămas în viaţă a povestit judecătorilor cum a ajuns să fie sclavă pentru Ciubotariu.

M.G. a povestit că l-a cunoscut pe individ în iunie 2015, când a venit la Iaşi pentru a lua alocaţiile şi s-a întâlnit cu acesta în gară. 

„Am fost de acord să merg la locuinţa acestuia din Ciurea pentru a păzi vacile, iar când am ajuns acolo am fost cazată într-o cabană-maşină unde erau două paturi suprapuse. Mai era cazată o femeie al cărei nume nu mi-l amintesc. Ştiu că erau angajaţi şi nişte bărbaţi, dar nu mai ţin minte câţi şi nici numele lor. După o vreme, inculpatul a început să mă bată, să mă lovească cu pumnii şi picioarele, legat de faptul că nu aş fi avut grijă de animale. Ştiu că aceeaşi atitudine agresivă o avea faţă de ceilalţi angajaţi“, a povestit victima.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE