Sclavie la o fermă din Argeș. Proprietarul, cercetat pentru trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată VIDEO

Data:

În urma celor 4 percheziții domiciliare, efectuate la data de 27 iunie a.c., de către polițiștii BCCO Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, în județul Argeș și în municipiul București, a fost dispusă reținerea unei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată.

YouTube video

Din materialul probator în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, care a constat în procurarea de forță de muncă în scopul exploatării, persoana cercetată ar fi recrutat prin inducerea în eroare (promisiunea unor plăți pentru activitatea prestată) șapte persoane vătămate.

Una dintre persoane era minoră.

Individul le-ar fi adăpostit la ferma sa, din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire.

Citește și: Sala Polivalentă din Iași n-are becuri pentru Liga 1, nu are tribune omologate și e plină de mucegai din infiltrații

Acestea, majoritatea provenind din rândul persoanelor lipsite de adăpost, care ar fi frecventat zona „Gării de Nord” București, ar fi fost obligate să muncească în condiții improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfășurată și fără a beneficia de minime condiții de igienă.

De asemenea, pentru a se asigura că victimele nu pot pleca de la fermă, persoana în cauză le-ar fi deposedat de actele de identitate.

Ce au găsit anchetatorii la percheziții

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la stâna persoanei cercetate pentru trafic de minori și trafic de persoane , au fost ridicate documente, precum și alte mijloace de probă.

Au fost identificate și spațiile în care au fost adăpostite persoanele vătămate, respectiv o cameră insalubră, bena unei autoutilitare, o rulotă și un coviltir.

Citește și: Pompieri români în Franța. Asistenţă UE de sprijin după incendiile din anii trecuți

Cercetat pentru trafic de minori și trafic de persoane

Astăzi,  a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea măsurii arestului la domiciliu față de persoana cercetată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județe Argeș și Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobile București.

Persoanelor vătămate li s-a asigurat sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Informațiile inițiale, AICI

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Blajul va găzdui Campionatul European de Volei feminin, Under 18, între 1 și 13 iulie | Alba24

Alba Blaj Arena găzduiește, între 1 și 13 iulie,...

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Un incendiu de proporții izbucnit pe un câmp de...

A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță cu tristețe...