sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterŞcoala online, marea provocare a părinţilor: „Noi nu-i putem ajuta cu lecţiile,...

Şcoala online, marea provocare a părinţilor: „Noi nu-i putem ajuta cu lecţiile, iar bunicii habar nu au despre tehnologie”

Trecerea în regim online a tuturor unităților de învățământ din România începând cu data de 9 noiembrie pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a exploziei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, naște o serie de nemulțumiri în rândul părinților, aceștia neștiind cum să-și gestioneze timpul, o dată pentru a nu-și pierde locul de muncă, iar în al doilea rând pentru a reuși cumva să își ajute odraslele în privința cursurilor online.

„În primul rând, nu știu cum se poate răspândi COVID-19 în rândul elevilor când se presupune că aceștia reprezintă categoria care respectă cel mai bine măsurile igienico-sanitare? Noi, părinții, nu știm ce să facem mai întâi: să mergem la muncă pentru a avea ce să le punem pe masă copiiilor sau să renunțăm la job-uri în favoarea lecțiilor online…. Dacă stăm acasă, ne plătește cineva? Cu siguranță, nu! Or, în aceste condiții, cei mici sunt supravegheați de bunici până mergem noi la serviciu, însă de lecții cine se mai ocupă? Bunicii? Din păcate, generația lor nu a avut parte de tot felul de gadgeturi, motiv pentru care nu e de condamnat că nu au habar despre tehnologie. În plus, tot din păcate, cei care ne conduc, mereu iau decizii în contradictoriu cu alte țări. Suntem «fantastici»! OMS-ul încurajează parcurgerea materiei de către elevi în modalitatea față în față, iar mai marii noștri fac totul pe dos.”, sunt câteva din nemulțumirile scoase în evidență de către o mămică de pe raza orașului Moldova Nouă.

Situația de față, mai spune femeia, va duce în mod inevitabil la creșterea procentului analfabetismului funcțional, incertitudinea punându-și serios amprenta asupra rezultatelor pe care le vor obține elevii din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) cu ocazia examenelor naționale.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE