Școala profesională unde șeful PNL Brăila a filmat clipuri electorale, decorată de președintele Iohannis | De Brăila

Data:

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a decorat școala profesională unde șeful PNL Brăila a filmat clipuri electorale, deși legea interzice.

Școala Profesională „Anastase Simu” din comuna Cireșu, unde deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a filmat clipuri electorale în campania pentru alegerile locale, a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Comandor.

Iohannis a conferit ordinul, în toate cele patru grade, unui număr de 101 școli și licee din întreaga țară.

Potrivit legii, propunerile sunt făcute de ministrul Educației, care este Ligia Deca, membru PNL și fost consilier al lui Iohannis la Cotroceni.

În total, trei unități de învățământ din județul Brăila au primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ”, respectiv Școala Profesională din comuna Cireșu, Școala Profesională din comuna Viziru și Colegiul Național „Ana Aslan” din municipiul Brăila.

Citește și: O echipă de cercetători de la Craiova avansează un sistem inteligent de depistare a anomaliilor congenitale. Smaranda Belciug, conferențiar: „Inovația ar aduce experiența celor mai buni doctori în orice cătun”

Totuși, școala din comuna Cireșu, unde tatăl deputatului Popa este primar de mai multe mandate, a primit ordinul cu cel mai mare grad, respectiv „în grad de Comandor”, în timp ce Școala din Viziru – în grad de „Ofițer”, iar Colegiul „Ana Aslan” – în grad de „Cavaler”. Cel mai mare grad al Ordinului „Meritul pentru Învățământ” este „Mare Ofițer”, urmat de „Comandor”, „Ofițer” și „Cavaler”.

Școala Profesională „Anastase Simu”, unde o firmă a familiei deputatului PNL are calitatea de partener, a fost, în urmă cu doar câteva luni – în campania electorală pentru alegerile locale – în centrul unui scandal public.

Continuarea, în Debraila.ro

Citește și: O experiență școlară inedită: transformarea unor texte despre Holocaust în benzi desenate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related