Școala şi grădiniţa românească din Chitighaz (Ungaria) a fost extinsă, după o investiție de peste 1 milion de euro

Data:

Şcoala primară şi grădiniţa românească din Chitighaz, judeţul Békés, Ungaria, au fost completate cu o sală de sport, un teren pentru sport şi o sală specială pentru ştiinţe naturale, investiţia totalizând 464 milioane forinţi (1,32 milioane euro) și fiind finanţată din surse UE şi de către Guvernul Ungariei.

Luni, 28 iunie, la Școala generală bilingvă din Chitighaz a avut loc inaugurarea festivă a noii săli de sport, construită cu fonduri obținute prin proiect în Programul de Dezvoltare Operativă din cadrul Ministerului Resurselor Umane Széchenyi 2020, inițiat de Statul Maghiar (EFOP-4.-1.-5-16-2017-00100 – 464 milioane de forinţi). Aceste fonduri au fost suplimentate din partea Cancelariei Primului Ministru, Secretariatul de Stat pentru Naționalități şi Culte (NEMZ-E-19-0047 – 50 milioane de forinţi). Noua construcție include o sală de sport modernă, vestiare, dar și un laborator de științe naturale. Gazda evenimentului a fost directorul instituției, Erika Borbély, și Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria. La eveniment au fost prezenți și au luat cuvântul Soltész Miklós, secretar de stat, responsabil cu problemele naționalităților și cultelor din cadrul Cancelariei Primului Ministru, Herczeg Tamás, deputat parlamentar, Kreszta Traján, purtătorul de cuvânt în Parlament al românilor din Ungaria, Gheorghe Cozma, preşedintele AŢRU.

Citește continuarea în ȘTIRILE TRANSILVANIEI

spot_imgspot_img
Știrile Transilvaniei
Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...