„Școli conectate la comunitate”. Maraton de ateliere civice și de educație media

Data:

Centrul Român de Politici Europene, împreună cu Asociația Digital Bridge, lansează un apel de înscrieri pentru școli gimnaziale, licee teoretice și tehnologice în programul „Școli conectate la comunitate – educație civică și media pentru elevi”, un maraton de ateliere civice (lecții deschise, ateliere de lucru cu elevi, activități de implicare în comunitate la nivel local) în școli din urbanul mic și din mediul rural pentru elevii din clasele VII-VIII și primii doi ani de liceu/școală profesională.

Prima etapă a apelului de înscrieri se adresează școlilor din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Buzău, Neamț, Bacău, Brăila, Galați.

Orice profesor/școală/grup de profesori interesat este invitat să completeze un scurt formular de înscriere, unde se găsesc mai multe detalii despre program.

Termenul de înscrieri este: 28 septembrie 2022.

Ce cuprinde programul

Programul aduce în școli, comunități și în mijlocul elevilor ateliere de educație civică aplicată și ateliere media interactive (de la informare corectă, înțelegerea și informarea din media, de pe internet sau rețele de socializare, până la verificarea informațiilor și demontarea celor false). Vor fi organizate și susținute de către experții și invitații organizațiilor partenere în proiect (sugestiile școlilor și profesorilor vor fi binevenite și încurajate).

Citește și: „Războiul este pace”. Cum vrea Kremlinul să ne convingă că Vestul este vinovat

Programul le propune elevilor un pachet educativ (20 de noțiuni și concepte de educație civică și educație media în format video/animații) sub umbrela „Cetățean activ si informat – Drepturi și acțiuni civice”, special conceput în acest program și disponibil gratuit, pentru elevi, liceeni, școli, profesori interesați de metode inovative de predare a unor concepte de mare actualitat.

Când va avea loc programul

Programul le oferă profesorilor un pachet de resurse didactice și un workshop dedicat profesorilor înscriși în program (octombrie 2022).

Organizatorii estimează că atelierele civice destinate școlilor din program vor avea loc în perioada octombrie 2022 – februarie 2023.

Campania de ateliere civice și apelul pentru înscriere dedicat școlilor sunt parte a proiectului „Școli implicate in comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale”, derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Asociația Digital Bridge, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Citește și: Reprezentanța Comisiei Europene în România dă startul competiției Lider European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Energie electrică din bălegar. Proiectul care va alimenta cu energie 4.500 de apartamente din Paşcani

Energie electrică din bălegar. Fmilia lui Dumitru Pantazi, fostul...

Cipurile pentru computer produse în Rusia sunt defecte din fabricație pe jumătate | Aktual24

Cipurile pentru computer produse în Rusia de cel mai...

Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi? Fă-ți mesajul vizibil!

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?