Scriitoarea Gabriela Adameșteanu va citi integral la Radio România Cultural romanul său „Dimineață pierdută”

Data:

spot_img

Gabriela Adameșteanu va citi integral, în premieră absolută, la Radio România Cultural, unul dintre romanele emblematice ale literaturii române contemporane, „Dimineață pierdută”.

“Cu această lectură-eveniment, care va fi difuzată curând în foileton, on-air și online, postul de radio național lansează o nouă provocare pentru cititori și autori deopotrivă: aceea de a asculta cărți importante și a le cunoaște altfel, pentru că lectura autorului relevă întotdeauna noi și noi nuanțe, accente și sentimente, care pot să nu fie sesizate de cititor la simpla lectură pe hârtie. Vor urma alte importante romane contemporane, transpuse în întregime radiofonic, cu vocile autorilor lor”, a anunțat miercuri Radio România Cultural.

În această perioadă, Gabriela Adameșteanu realizează înregistrările în studioul Radio România Cultural, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie comunicate datele exacte de difuzare. Autoarea a primit cu emoție această invitație:

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

„Am fost foarte bucuroasă, pe de o parte, pentru că chiar dacă eu am beneficiat de magistralul spectacol făcut de Cătălina Buzoianu și de o pleiadă de actori extraordinari, totuși textul este altceva. Și, dacă nu ar fi fost Cătălina cu scenariul ei care a prins toate punctele nodale ale cărții, aș fi fost foarte reticentă, fiindcă, teoretic, aveam ideea sau prejudecata, nu știu, că un scriitor nu trebuie să-și lase textul masacrat de un spectacol. Deci m-am bucurat foarte mult că va fi textul meu integral, dar, odată cu bucuria, am simțit și o foarte mare îndoială că el va rezista la lectură’’, a spus Gabriela Adameșteanu, potrivit Radio România Cultural.

Despre „Dimineață pierdută”, prima carte care va fi difuzată în întregime, Monica Lovinescu spunea că este „un Război fără pace al românilor”. Acoperind 100 de ani de istorie, romanul a fascinat deopotrivă generații de cititori români și străini, fiind tradus în mai multe limbi, inclusiv la prestigioasa editură franceză Gallimard.

Citește mai multe pe site-ul Radio România Cultural.

Citește și: Reportaj în gările din România. Ați fost vreodată-n gară-n Filiași?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Radio România Cultural / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related