joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterSe caută cetățeni preocupați de educație. Fritz schimbă abordarea în consiliile de...

Se caută cetățeni preocupați de educație. Fritz schimbă abordarea în consiliile de administrație din școli

Fiecare grădiniță, școală și liceu are un consiliu de administrație care hotărăște care e nevoia de finanțare pentru o școală, aprobă programa și orarul, organizează concursul de angajare pentru conducerea școlii și multe altele.

În acel consiliu de administrație, primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant al său, alături de reprezentanții cadrelor didactice, părinților și ai Consiliului Local.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, afirmă că părinții și profesorii spun că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nu au contribuit cu idei noi.

Astfel, Fritz dorește să schimbe modul de numire pentru reprezentanții primarului și dorește să le dea timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor.

„Obiectivul nostru este să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor.

Vrem să deschidem administrarea școlilor spre timișoreni – a tuturor școlilor, fără discriminare, din Plopi până în Freidorf și în Lipovei. Vreau să fac echipă cu voi” anunță primarul Dominic Fritz.

Cetățenii care au pasiune pentru educația copiilor, dorința de a participa la reformă, gândire înțeleaptă, dar și creativă și 2-4 ore pe lună de muncă voluntară (neremunerată), sunt așteptați să își depună candidaturile până în data de 21 februarie, la ora 23:59.

Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard.

Însă, cetățenii nu pot fi membri în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge copilul sau nepotul.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE