Se dă liber la plagiat?

Data:

Proiectul noii legi a Educației prevede, printre altele, desființarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), o instituție cu rol esențial în analizarea plagiatelor.

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române și directorul Institutului de Istorie George Barițiu, atrage atenția, în ziarulfaclia.ro că această structură – CNATDCU – are în România o vechime considerabilă, de după Revoluția din 1989, fiind într-o primă fază și instanța care valida posturile de conferențiar și profesor, de validare a doctoratelor, iar după o lege din 2011, și a abilitărilor.

Continuarea, în Ziarul Faclia

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Presedintele Academiei Romane a spus in clar daunazi cum CNATDCU este o institutie depasita de vremuri .Singura in masura sa rezolve cazurile, de posibil plagiat , este doar Justitia . Corectii pot aduce si universitatile ce constata existenta unor posibile plagiate dar in final tot Justitia este cea care face lumina .

    • Nu e destul că numărul procurorilor și judecătorilor „ascultători politic” a crescut, acum e nevoie de procurori și judecători „academicieni”…
      Mai bine ar da competența de verificarea plagiatelor la CCR ! Îl și văd pe Bogdan Licu rezolvând întocmai și la timp cazul MăCiucă….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...