Se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Data:

spot_img

Se dă startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, marţi 25 iunie 2024, la Luxemburg, unde are loc prima şedinţa a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – UE.

Delegaţia Republicii Moldova în Marele Ducat de Luxemburg, este condusă de prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul vizitei sale oficiale, şeful Executivului de la Chişinău urmează să se întâlnească cu mai mulţi oficiali luxemburghezi, cu care vor discuta agenda bilaterală şi europeană a Moldovei.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Premierul Dorin Recean va avea întrevederi cu prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, dar şi cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene, al Cooperării şi Comerţului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Conferinţa interguvernamentală: un moment solemn, istoric

De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu Oliver Varhelyi, Comisarul european pentru vecinătate şi extindere, şi cu Olga Stefanişîna, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică a Ucrainei.

În seara zilei de 25 iunie, va avea loc Conferinţa interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, de lansare oficială a negocierilor de integrare a ţării în UE.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

„Conferinţa interguvernamentală este o reuniune la care se iau decizii în procesul de negociere între statele membre ale UE şi ţara candidată.

La prima Conferinţă, statul candidat acceptă cadrul de negociere propus de comun acord de către statale membre, iar următoarele conferinţe vor fi despre deschiderea sau închiderea capitolelor de negocieri.

Altfel spus, prima Conferinţa interguvernamentală reprezintă momentul solemn de începere a negocieilor de aderare, un moment istoric pentru ţara noastră”, a declarat vicepremiera pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, desemnată în calitate de negociator-şef din partea Republicii Moldova.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / jorono)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...