sâmbătă, 18 septembrie 2021
AcasăÎn lumeDiasporaSe deschide prima catedră universitară din limba română din Spania

Se deschide prima catedră universitară din limba română din Spania

Universitatea din Salamanca, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Spania, a deschis la 1 octombrie prima catedră universitară de limbă și literatură română din peninsula, ceea ce reprezintă o dovadă a consolidării relațiilor româno-spaniole în domeniul educației, cultural și lingvistic.

„Deschiderea primei catedre universitare din Spania dedicate limbii și literaturii române reflectă interesul sporit și constant al studenților spanioli pentru cunoașterea aprofundată a limbii, literaturii și culturii române, precum și deschiderea mediului universitar către predarea uneia dintre cele 24 de limbi europene”, a scris Ambasada României pe Facebook.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, i-a transmis felicitări pentru „contribuția semnificativă la consolidarea relațiilor româno-spaniole în domeniul educației, cultural și lingvistic, un rezultat al activității sale universitare susținute pe teritoriul Spaniei.”

Catedra, a cărei titulară este prof.univ.dr. Luminița Marcu, este o premieră la nivel universitar si „are potențialul de a deschide calea unor noi schimburi culturale și la nivel educațional și de apropiere a celor două popoare, pe care le unesc deja rădăcinile latine, comunitatea românească perfect integrată în Spania și parteneriatul strategic pe toate componentele sale”.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE