miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSe închide Spitalul mobil de la Lețcani pentru dezinfecție și remedierea unor...

Se închide Spitalul mobil de la Lețcani pentru dezinfecție și remedierea unor probleme la climatizare

Spitalul mobil de la Lețcani se închide de joi, 14 ianuarie 2021, pentru o amplă operațiune de dezinfecție care nu s-a făcut de la deschiderea unității medicale, din septembrie. Cei 15 pacienți confirmați care au mai rămas internați vor fi internați pe locurile rămase libere de la celelalte spitale din Iași, în timp ce ultimii 2 pacienți de la Terapie Intensivă vor fi transferați la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Totodată, decizia a fost luată și pentru a rezolva problema cu încălzirea unității medicale, fiindcă au fost raportate de multe ori momente în care, în urma fluctuației de tensiune, scădea temperatura până la sub 17 grade în saloane.

„O facem în primul rând pentru dezinfecție, este singurul spital din Iași în care nu s-a făcut o dezinfecție generală și se impune aceasta, pentru că nu știm ce o să se întâmple după data de 15 ianuarie. Desigur, cu ocazia aceasta facem o revizie și la instalația electrică și de climatizare, fiindcă am avut unele probleme și mi se pare normal să profităm acum”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, de care aparține Spitalul mobil de la Lețcani.

Spitalul va rămâne închis până săptămâna viitoare, redeschiderea fiind programată pentru ziua de luni sau marți, în funcție de finalizarea lucrărilor. Pentru stabilizarea problemelor cu căderile de tensiune, vor fi instalate UPS-uri, mini-generatoare, care asigură fluxul constant de energie electrică în momentele de cădere de tensiune. „Din nefericire, în zona Lețcani există diferențe de tensiune și acestea determină ca sistemul de climatizare să se reseteze și să reînceapă încălzirea de la temperaturi foarte joase. Am găsit o soluție pentru această soluție, vom instala așa-zise UPS-uri, cum sunt la calculatoare, pentru ca acest fenomen să nu se mai repede”, a punctat dr. Florin Roșu.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE