vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSe întâmplă în Teleorman. Primar declarat incompatibil, validat în funcţie de judecători

Se întâmplă în Teleorman. Primar declarat incompatibil, validat în funcţie de judecători

Judecătoria Videle a validat, vineri, mandatul primarului comunei Siliştea, Alexandru Marin, aceasta deşi, în urma unei decizii a Înaltei Curţi, Marin nu putea ocupa o funcţie publică până în 2021.

Marin, candidat la Primăria Siliştea din partea PSD, a fost găsit în incompatibilitate de ANI. Judecătorii din Videle l-au validat însă în funcţie, deşi Agenţia Naţională de Integritate a trimis instanţei un document în care se arată că edilul şef din Siliştea a fost acuzat de conflict de interese, printr-o decizie rămasă definitivă, relateaza infotr.ro.

În anul 2017, Marin Alexandru, primarul comunei Siliştea, a recunoscut că este vinovat şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, în concurs real.

Conform rechizitoriului procurorilor, din înscrisurile comunicate de Primărie şi ANI rezultă că fostul primar din perioada 2008-2012, Aurelian Chirculescu, a semnat trei ordine de plată, în valoare de aproximativ 250 de milioane de lei vechi, către o societate comercială în care administrator era Marin Alexandru, viceprimar la vremea respectivă.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE