joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSe poate face botezul și fără cufundare. Unii preoți nu știu

Se poate face botezul și fără cufundare. Unii preoți nu știu

Un copil de o lună şi jumătate a murit în noaptea de duminică spre luni, la Suceava, după ce ar fi inhalat apă în timpul Sfântului Botez. Familia a povestit pentru presa locală că pruncul a început imediat să se simtă rău după ce a fost cufundat în cristelniţă, fiind agitat şi înainte, când plângea şi se zbătea. 

Medicii ajunşi la faţa locului au încercat să îl resusciteze, l-au transportat la spital, fiind internat la Terapie Intensivă, unde s-a stins din viaţă.

În momentul de faţă, poliţia a demarat o investigaţie pentru ucidere din culpă. Un caz similar a avut loc în urmă cu trei ani, în septembrie 2017, în localitatea Curături, din comuna Ciurea, de lângă Iaşi. Atunci, conform materialelor publicate de „Ziarul de Iaşi”, unui copil de o lună i s-a făcut rău după taina botezului în biserică, murind în drum spre spital. Deşi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi a precizat că dosarul a fost transmis procurorilor cu propuneri legale încă de la începutul anului 2018, nici până astăzi nu există o soluţie de clasare sau de trimitere în judecată.

În septembrie 2017, în timpul slujbei de botez, după cum au spus cei prezenţi la eveniment, după ce a fost scufundat de preotul Nichifor Hrestic în cristelniţă, bebeluşului a început să i se facă rău, să se învineţească la tâmple şi să nu se mai oprească din plâns.

Totul până când naşul a observat, când a vrut să îmbrace copilul, că acesta nu se mai mişca şi nu mai plângea, după ce micuţul a plâns pe toată durata slujbei. Văzând că nu îşi revine, cei prezenţi au sunat la numărul unic de urgenţă 112, fiind dirijat să intervină un echipaj C2 cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, care a pornit imediat spre locul solicitării. Între timp, părinţii bebeluşului l-au urcat în maşina personală, întâlnindu-se pe drum cu echipajul medical. Deşi a fost transportat la spital, medicii nu au putut să-l salveze.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE