Se pregătesc alianțele pentru Consiliul Județean Timiș | Banatul Azi

Data:

spot_img

Se pregătesc alianțele pentru Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Noii aleși urmează să își preia mandatele în toamnă.

Situația politică din Timiș rămâne extrem de complicată și alambicată și după alegerile locale anticipate din 9 iunie.

După o pauză inerțială, luptele politice se vor relua în perioada următoare deoarece în circa două luni și jumătate urmează să fie preluate mandatele de către noii aleși.

În acest sens, esențiale vor fi viitoarele majorități care se vor crea la nivelul Timișoarei, Consiliului Județean și Primăriei Lugoj (a doua cea mai are din județ), dar și la consiliile locale periurbane, acolo unde „stau pe câmp“ milioane de euro ce urmează să fie  „greblate“ prin așa zise dezvoltări imobiliare, în fapt un dezastru urbanistic și o mizerie, la propriu, de nedescris.

Citește și: Prețul apei potabile – între lupta din campania electorală, subvenționarea mascată și manipularea politică

La Lugoj, viitorul primar va fi Călin Dobra de la PSD, iar configurația Consiliului Local este următoarea: PSD- 7 consilieri, PNL- 5 consilieri, USR – 4 consilieri, AUR – 2 consilieri și o consilieră independentă Daniela Lungu. În al doilea municipiu din județ, PSD și PNL au candidat separat, ceea ce înseamnă că cele două partide nu sunt condiționate de niciun fel de înțelegeri stabilite înainte de alegeri, aici miza fiind numirea viceprimarului.

Lugoj: cel mai probabil PNL va intra în opoziție

Așadar, Călin Dobra își poate crea majoritatea în mai multe moduri, doar unul dintre ele fiind exclus în proporție de 99%: majoritatea cu PNL, având în vedere că liberalii îl au pe lista de consilieri locali pe actualul primar demis Claudiu Buciu, care nu este doar un adversar politic pentru Călin Dobra, ci chiar un aprig dușman deoarece acesta a lansat repetat atacuri personale la adresa fostului șef al CJ Timiș, depășind astfel cadrul unei bătălii politice normale.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Prin urmare, atâta vreme cât PNL îl va păstra ca șef de organizație și consilier local pe Claudiu Buciu, o majoritate PSD-PNL nu va putea fi realizată la Lugoj.

Cel mai probabil PNL va intra în opoziție și va pregăti candidatura lui Claudiu Buciu pentru 2028.

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related