luni, 29 noiembrie 2021
AcasăNewsletterSe pregătesc încă șase paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 la spitalul mobil...

Se pregătesc încă șase paturi ATI pentru bolnavii COVID-19 la spitalul mobil de la Lețcani. În Iași, azi mai erau doar trei paturi libere pentru cazurile grave

Capacitatea pentru pacienții COVID-19 internați la spitalul mobil de la Lețcani, secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, va fi crescută de mâine cu încă șase paturi de Terapie Intensivă, ajungând astfel la 12 paturi pentru tratarea cazurilor grave.

„Există dat în folosință un salon de șase paturi care este acum ocupat cu pacienți și urmează să dăm drumul la încă un salon de șase paturi. Din punct de vedere medical, am asigurat pentru ATI tot ce este necesar, inclusiv organizarea personalului și garda doctorilor 24 din 24”, a precizat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

La finalul săptămânii trecute, când Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost prezent la Iași acesta a precizat că săptămâna aceasta ar putea fi date în folosință încă șase paturi, asta dacă temperaturile nu vor fi reduse sub pragul înghețului. Precizarea ministrului vine ca urmare a depistării mai multor nereguli grave la unitatea medicală modulară, una dintre acestea fiind că instalația de încălzire, realizată cu aparate de aer condiționat, nu funcționează în condiții de temperatură scăzută, sub 15 grade Celsius.

Luni seară, elicopterul SMURD a preluat și transferat de la București la Iași trei pacienți pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2. Acești pacienți au nevoie de ventilație mecanică, doi dintre ei de ventilație non-invazivă, iar una dintre paciente, care suferă și de obezitate, a avut nevoie să fie intubată și ventilată mecanic, fiind internată în secția ATI de la spitalul mobil din Lețcani. În Iași, astăzi existau doar trei locuri libere ATI la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, locurile din celelalte secții și compartimente de Anestezie și Terapie Intensivă care pot prelua pacienți COVID-19 fiind ocupate. Conform raportărilor de la Direcția de Sănătate Publică Iași, în județ sunt ocupate 506 paturi, dintre care 51 sunt paturi ATI. În spitalele suport COVID din Iași mai sunt 170 de paturi libere.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE