luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSe stă aproximativ 30 de minute la coadă pentru a ajunge la...

Se stă aproximativ 30 de minute la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva. Pelerinii, legimitați

Coada de pelerini se află în momentul de față în interiorul curții Ansamblului Mitropolitan și abia de joi va fi mutată pe străzile care coboară spre Bahlui din spatele catedralei.

La ora prânzului erau circa 200 de persoane care așteptau să intre, durata așteptării la rând fiind de circa 30 de minute.

La un astfel de număr de pelerini, Mitropolia gestionează extrem de strict toată deplasarea: sunt preoți la intrare care îi ghidează pe pelerini, alții care patrulează lungimea rândului și îi îndeamnă pe oameni să păstreze distanța de 1,5 metri, iar în catedrală intră oameni doar după ce au ieșit alții pe poarta principală. Toată lumea purta măști, oamenii spunând că au venit să se inchine mai devreme, să evite aglomerația din zilele următoare.

Persoanele care vor veni să se închine la Sfânta Parascheva vor fi legitimate.

Azi-dimineață a avut loc o întâlnire informală la Prefectură în legătură cu pelerinajul de la Iași. Singura măsură luată până acum este legitimarea celor care vor ajunge să se închine la raclă.

Declarații despre măsurile luate pentru pelerinajul de la Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE