Secetă severă în județul Iași. Autoritățile fac apel la folosirea rațională a apei | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Secetă severă în județul Iași. Autoritățile fac apel la folosirea rațională a apei. Conform Administrației  Naționale ,,Apele Române”, râurile Bahlui și Miletin au secat pe anumite sectoare.

În ceea ce privește râul Bahlui este vorba despre stația hidrometrică Podu Iloaiei, iar dacă ne referim la râul Miletin, despre stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

Astfel, Administrația face apel la „folosirea rațională a apei” în condițiile în care debitul Dunării este în scădere, unele râuri au secat și sute de localități sunt afectate de scăderea rezervelor și furnizează apă doar în anumite intervale orare.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Se face apel la folosirea rațională a apei

„Alte două râuri din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat. Este vorba despre râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

„Facem un apel la folosirea rațională a apei astfel apa de băut să ajungă pentru toți”, mai spun Apele Române în postarea de pe Facebook, ce este însoțită de imagini care arată cât de scăzut este nivelul apei pe unele sectoare hidrografice”, avertizează sursa citată într-o postare pe Facebook.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Instituția a mai precizat că 41 de secțiuni din cele 120 de monitorizare ale secetei (relevante pentru asigurarea resurselor de apă necesare pentru folosințe) se află sub debitul minim necesar satisfacerii cerințelor de apă. Spre exemplu, lacul Amara din județul Buzău, a dispărut complet și, în lipsa ploilor, o zonă nisipoasă a rămăs în loc.

Continuarea în Ziarul de Iași

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related