luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletter„Sechelele” în urma infecției cu SARS-CoV-2, mai grave decât boala? Pacienții se...

„Sechelele” în urma infecției cu SARS-CoV-2, mai grave decât boala? Pacienții se pot trata în Cluj-Napoca, la un centru de reabilitare

Medicii atrag atenția că urmările bolii COVID-19 ar putea fi mai grave decât ne așteptăm. La Cluj-Napoca există un centru dedicat celor rămași cu „sechele” în urma infecției cu noul coronavirus.

Medicii atrag atenția asupra faptului că cei care au trecut prin boala COVID-19 ar trebui să acorde importanță efectelor virusului, deoarece acestea ar putea fi chiar mai grave decât boala în sine. Problemele respiratorii, cardiace și renale sunt cele care ar putea apărea în urma vindecării de SARS-CoV-2, pacienții fiind expuși afectării nu doar a plămânilor, ci și a pielii, mușchilor, ochilor, inimii și a rinichilor. La Cluj-Napoca există un centru de reabilitare, dedicat celor rămași cu sechele în urma infecției cu noul coronavirus.

Totodată, s-a putut observa că există și riscul apariției unor cheaguri de sânge care ar putea provoca accidente vasculare cerebrale sau atac de cord, iar unii pacienți au ajuns să se plângă de stări precum oboseală, vedere încețoșată, dificultăți de respirație, dureri musculare, confuzie, dureri de cap sau chiar halucinații.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE