duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSecretar de Stat: Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe criteriile de carantinare a...

Secretar de Stat: Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe criteriile de carantinare a localităţilor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a declarat duminică seara, la Digi24, că ministerul are intenţia să schimbe criteriile luate în considerare când se decide intrarea în carantină a unei localităţi.

Potrivit oficialului, experţii şi-au dat seama că incidenţa cazurilor este dependentă de testare, astfel că acolo unde se testează puţin, incidenţa e mică, acest lucru însă nereprezentând situaţia reală. În acest context, Moldovan a precizat că intenţia e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul, şi a anunţat că luni, Ministerul Sănătăţii va avea consultări cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Ce vrem să discutăm este că această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul nişte indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturaţiei, al încărcării secţiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic.

Aici, dacă vezi că ai 1.400 locuri de terapie şi o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total. Mi-aş dori de asemenea foarte mult să putem introduce şi un indicator care să arate gradul de testare pentru că noi ştim, ne-ar trebui cam 500 de teste la 100.000 de oameni ca să putem avea o imagine semnificativă a ceea ce se întâmplă în populaţie, dar sunt judeţe unde nu avem acest număr de teste”, a afirmat secretarul de stat.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE