Fostul deputat Petru Movilă a fost răsplătit cu o funcţie publică, după ce, în Consiliul Local, cei doi consilieri PMP ajută la formarea unei majorităţi. Movilă va avea mai mult atribuţii de reprezentare a municipalităţii în relaţia cu Guvernul, Parlamentul, Prefectura sau Consiliul Judeţean.
Noul administrator public al Iaşului va avea un rol mai mult de reprezentare decât unul de gestionare a politicilor Primăriei Iaşi. Numirea în funcţie a fostului deputat Petru Movilă s-a făcut într-un mod netransparent, la sfârşitul săptămânii trecute.
Municipalitatea nu a făcut un anunţ public, iar noul administrator public chiar a negat, într-o declaraţie acordată „Ziarului de Iaşi”, că ar fi semnat contractul de management cu primarul Mihai Chirica. Edilul nu a putut fi contactat în weekend pe această temă, dar surse politice ne-au declarat că a fost deja semnat contractul de către ambele părţi.
Mai mult, au fost stabilite, de principiu, şi atribuţiile pe care le va exercita administratorul public. Aceste atribuţii sunt mai mult de reprezentare a Primăriei în relaţia cu structuri ale statului şi nu au o legătură directă cu serviciile municipalităţii.
Numirea lui Petru Movilă s-a făcut într-un context politic: fostul deputat este şef al PMP Iaşi, iar cei doi consilieri PMP din Consiliul Local contribuie la asigurarea unei majorităţi în plen.
Recent, o altă funcţie din executivul Primăriei a fost ocupată în urma intereselor politice: Cezar Baciu (USRPLUS) a devenit viceprimar în urma „votului de aur” prin care pune şi el umărul la construirea majorităţii în CL. Baciu a fost exclus din USR, dar a contestat decizia în instanţă.
Citește articolul complet în Ziarul de Iași