marți, 30 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleSecretul scoaterii Institutului Cantacuzino din joc. Ce se (mai) poate face?

Secretul scoaterii Institutului Cantacuzino din joc. Ce se (mai) poate face?

România ar putea să producă la Institutul Cantacuzino unul dintre vaccinurile anti-coronavirus aprobate de Uniunea Europeană. Institutul a decăzut însă din cauza deciziilor politice contradictorii și a subfinanțării.

Această declarație a premierului Florin Cîțu pare, însă, mai mult o speranță decât un plan bazat pe analiza capacităților logistice de care dispune Institutul sau ținând seama de realizările cercetătorilor din ultimii zece ani.  

Institutul are o istorie impresionantă în spate, dar deciziile politice contradictorii și subfinanțarea din perioada post-decembristă au dus la decăderea acestuia. În absența unui lider provenit din lumea virusologilor, microbiologilor, imunologilor, care să aibă energia și voința de a menține în viață moștenirea lui Ion Cantacuzino, totul pare să se fi prăbușit acolo, ca și cum România nu ar mai fi interesată să aibă cu adevărat linii funcționale de producere a vaccinurilor. Ca și cum Institutul nu are cu adevărat și valoare strategică: nepăsarea de dinaintea epidemiei de coronavirus continuă, acesta este secretul scandalos al scoaterii din joc a Institutului.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE