joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSecretul veşmintelor Sfintei Parascheva: haine cu 40.000 de împunsături

Secretul veşmintelor Sfintei Parascheva: haine cu 40.000 de împunsături

Veşmintele de anul acesta sunt de inspiraţie bizantină. Măicuţele din Copou au proiectat îmbrăcămintea cu zeci de mii de împunsături digitale. 

Alegerea hainelor în fiecare an este un proces elaborat, la care participă inclusiv mitropolitul. Cum au fost alese, din ce materiale sunt făcute, precum şi alte detalii interesante, în rândurile de mai jos.

Anul acesta, măicuţele de la Mănăstirea Copou, aflată în partea de nord a Grădinii Botanice din Iaşi, au realizat veşminte speciale pentru Sfânta Parascheva, la comanda Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române din Iaşi şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Într-un material video realizat de Doxologia, care poate fi consultat integral pe site-ul acestora, se prezintă întreg procesul de realizare, la o maşină de cusut modernă, unde doar pentru partea din faţa a veşmintelor a fost nevoie de programare pe calculator a maşinilor de cusut cu 40.000 de „puncte de împunsătură”.

Măicuţele explică faptul că au cercetat mai multe modele de broderie veche şi au decis să folosească trei combinaţii de cusături speciale: pentru cămaşă au folosit romburi, pentru schimă (haină călugărească) zigzaguri, şi pentru mantie – cusături de tip tablă de şah.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE