sâmbătă, 23 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziSecuritatea cultiva paranoia și delațiunea. Nu există informații „banale” culese de securiști

Securitatea cultiva paranoia și delațiunea. Nu există informații „banale” culese de securiști

Rolul pe care Securitatea l-a avut în regimul comunist a fost unul covărșitor, efectele sunt vizibile și astăzi la nivelul societății românești.

„Brațul de fier al Partidului” a ținut sub observație întreaga societate românească. Sistemul de supraveghere era unul diabolic, kafkian. O rețea uriașă de informatori provenind din toate straturile sociale.

Toată lumea supraveghea pe toată lumea. Securitatea cultiva paranoia și delațiunea, declară, pentru newsweek.ro, Mădălin Hodor (foto), istoric și cercetător CNSAS. Dacă lecturezi dosare aflate în custodia CNSAS, te frapează cantitatea uriașă de informații aparent „banale” despre cetățeni fără notorietate, anonimi, despre aspecte lipsite de importanță.

Hodor spune, că „nicio informație care ajungea la Securitate nu era o informație benignă. Ca și cum ai spune că mergeai la Gestapo, dar nu dădeai informații politice”.

Articolul integral, în newsweek.ro!

Foto Inquam Photos/George Călin

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE