Ședință a Consiliului General al Capitalei. Se votează creșterea prețului gigacaloriei de la 140 la 330 de lei

Data:

Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni miercuri în două şedinţe, una ordinară, convocată de primarul general, Nicuşor Dan, de la ora 10.00, iar cealaltă extraordinară, convocată de grupul social democrat, de la ora 12.00.

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei ordinare figurează creşterea preţului la energia termică. Mai exact, de la 1 aprilie, preţul local de facturare al energiei termice furnizate populaţiei va ajunge la 330 lei/Gcal, faţă de 140 de lei/gigacalorie, în prezent.

* Un alt proiect care ar putea fi propus pentru ordinea de zi suplimentară vizează depunerea unor cereri de finanţare în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor PNRR. Este vorba despre 31 de proiecte, printre care se numără imobile din: str. Batiştei nr. 5, bd. Nicolae Bălcescu nr. 32, str. Dionisie Lupu nr. 55, str. Speranţei nr. 24 sau str. Boteanu nr. 3A – 3B.

Cele 31 de imobile totalizează o suprafaţă construită desfăşurată de 121.964 mp. Valoarea maximă totală pentru consolidarea seismică a acestor clădiri este estimată la 300 de milioane de lei, iar cea pentru renovare – la 120 de milioane de lei.

* Urmează să fie propuse cereri de finanţare din PNRR şi pentru renovarea integrată a: corpurilor de clădire A şi B de la Maternitatea Bucur, a Curţii Meşteşugarilor (str. Covaci nr. 13), a Palatului Voievodal Curtea Veche, a Muzeului Multiculturalismului (str. Franceză nr. 68), a Policlinicii Iancului.

* Conform unui alt proiect de pe ordinea de zi, cinci tronsoane din reţeaua de termoficare, totalizând 9,17 kilometri, urmează să fie modernizate. Investiţia are o valoare totală de 256.510.283 lei cu TVA, iar lucrările de construcţie şi montaj reprezintă 211 milioane lei. Sunt vizate: un tronson de 1,8 kilometri pe Magistrala I Vest – bulevardul Timişoara, trei tronsoane pe Magistrala I Sud şi unul pe Magistrala III Sud, informează G4 Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...

Din dragoste de telemea

Asistăm la nebunia unui extremism găunos care se prezintă...

Nu toți antreprenorii români înțeleg importanța tranziției la energia verde

Nu toți antreprenorii români nu înțeleg importanța tranziției la...