miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterŞedinţă cu scandal: Orban, acuzat că a "trădat" partidul. Cum justifică cedarea...

Şedinţă cu scandal: Orban, acuzat că a „trădat” partidul. Cum justifică cedarea mai multor ministere importante

Conducerea PNL a avut, marţi seară, o şedinţă tensionată în care lui Ludovic Orban i s-a reproşat că nu a negociat destul de bine portofoliile, că a pierdut ministere importante în faţa celor de la USR-PLUS şi UDMR. Ce le-a răspuns liderul PNL colegilor săi de partid care l-au criticat?

„Le-am răspuns că PNL nu mai este singur la guvernare, PNL se află într-o coaliţie şi că, în negocierile purtate, mandatul acordat de Biroul Politic Naţional a fost respectat 100%. Mandatul meu a fost acela de a negocia formarea unei coaliţii şi de asemenea de a conduce la formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern condus de Florin Cîţu şi, de asemenea, cu o reprezentare care ţine cont de votul cetăţenilor. Adică o reprezentare în toate funcţiile de demnitate publică pentru PNL corespunzătoare votului dat de cetăţeni şi anume o pondere de 55%. Sigur că s-a discutat de ministere. Normal că poate unii au fost poate supăraţi că nu mai deţinem noi anumite ministere”, a declarat Orban.

Pe de altă parte, liderul PNL a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, orice ministru girează un portofoliu, indiferent că este din partea PNL, din partea USR PLUS sau din partea UDMR, pune în practică programul de guvernare al coaliţiei.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE