luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterŞef ATI în Iași: Nu mai folosim Kaletra, şi nici Plaquenil. „Au...

Şef ATI în Iași: Nu mai folosim Kaletra, şi nici Plaquenil. „Au intrat noile terapii“

În contextul în care aproape toate studiile arată că Hidroxiclorochina (Plaquenil) şi Kaletra (Lopinavir) au efecte adverse importante şi mai puţine beneficii concrete, „Ziarul de Iaşi“ a cerut şi opinia medicului care se ocupă de pacienţii care ajung să fie internaţi în Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi.

Dr. Florin Roşu spune că, din punct de vedere observaţional, fără să aibă baza unor studii concrete, de la începutul pandemiei s-au remarcat mai multe aspecte. Medicamentul Kaletra dă efecte adverse greu de suportat pentru majoritatea pacienţilor, cum ar fi greaţă, diaree şi vărsături, în timp ce Plaquenil are efect asupra SARS-CoV-2, iar în cazul pacienţilor monitorizaţi 24 din 24 de ore în ATI nu s-au observat efecte adverse deosebite. Medicul descrie Remdesivirul ca fiind „cel mai potent dintre toate antiviralele care sunt în momentul de faţă pe piaţă“.

„În primele luni ale pandemiei s-au folosit Plaquenil şi Kaletra, iar după ce a fost aprobat Remdesivir l-am folosit destul de intens. Din ce am observat, din punctul meu de vedere, Remdesivirul este cel mai potent, asta dacă este administrat nu la pacientul critic, ci la formele medii spre severe. În prima fază era folosit doar la pacientul critic şi acolo am observat doar negativarea, însă efectele asupra organismului erau fatale pentru pacient“, a explicat dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE