Șefa interimară a DIICOT cere redeschiderea parțială a dosarului filajului la magistrați și jurnaliști

Șefa interimară a DIICOT, Oana Pâțu, cere redeschiderea parțială a dosarului filajului la magistrați și jurnaliști pentru completarea anchetei privind infracțiunile de hărțuire și violare a vieții private, potrivit ordonanței DIICOT comunicate părților din dosar.

Șefa DIICOT a infirmat soluția de clasare dispusă de procurorul de caz Robert Fleckhammer în ce privește infracțiunile de hărțuire și violare a vieții private și solicită instanței confirmarea cererii de redeschidere a anchetei pentru aceste 2 infracțiuni.

În schimb, șefa DIICOT a confirmat soluția de clasare emisă de procurorul Fleckhammer în ce privește infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic și interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice.

Pe 21 februarie 2020, postul de televiziune România TV, controlat de fugarul Sebastian Ghiță, inculpat în mai multe dosare DNA, a difuzat imagini de la întânirea în oraș, la un restaurant, a doi magistrați și 2 jurnaliști. E vorba de procurorul Horațiu Radu, pe atunci adjunct interimar al procurorului general al României, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu.

Imaginile erau de la un eveniment privat dintr-un restaurant din Centrul Capitalei, din seara zilei de 20 februarie 2020. Cei 4 sărbătoreau ziua de naștere a procurorului Horațiu Radu.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...