Șefa serviciilor de informații americane: Armata rusă va avea nevoie de „ani de zile” pentru a se recupera după război, ceea ce ar crește riscul nuclear

Data:

Comunitatea de informații din SUA evaluează că va dura „ani” pentru ca armata rusă să se recupereze după daunele suferite în desfășurarea războiului din Ucraina, potrivit directorului pentru informații naționale Avril Haines, relatează CNN.

„Forțele lor terestre au fost acum atât de mult degradate încât ne așteptăm că le va lua ani de zile pentru a-și reveni în multe privințe”, a declarat ea miercuri, în cadrul unei conferințe la Washington DC.

Acest lucru ar putea împinge Rusia să se bazeze mai mult pe „instrumente asimetrice”, cum ar fi atacurile cibernetice, eforturile de a încerca să controleze energia sau chiar armele nucleare, pentru a proiecta „putere și influență”, a mai spus Avril Haines.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Riscul nuclear nu exista . Era posibil doar daca Rusia era singura posesoare de rachete nucleare si era invinsa pe teren .NATO si UE si-au atins aproape toate obiectivele . NATO se mareste si militar si teritorial devenind o forta ce va controla intreaga Europa multa vreme de acum inainte vizibilitatea lui crescind pe masura ce isi atinge tintele.Germania si-a indeplinit visul de a nu mai fi contestata politic in cazul refaceriii fortelor armate devenind prima putere conventionala din NATO-ul european .UE creste si ea atragind Ucraina si Rep . Moldova pe culoarul aderarii .Noua formula propusa de Macron ce cuprinde aducerea laolalta a tarilor din Europa dar care nu sunt membre in UE este si ea un pas inainte nemaipermitind altor forte sa se amestece pe continent (vezi china ).Decuplarea totala de Rusia este si ea parte a obtinerii nevoii de unitate Occidentala . In Europa eciziile militare se vor lua la NATO iar cele economice , sociale si juridice de catre UE .Polonia si Romania devin tarile de referinta pe flancul estic al NATO. les jeux sont faits.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Drumul strategic, în care Consiliul Județean Botoșani a pompat...

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...