Șefii de promoție ai colegiilor ieșene de elită vor să facă facultatea în România | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Ziarul de Iași a discutat cu 24 de tineri remarcabili din Iași, elevi care au devenit în această vară șefii de promoție la primele cinci licee de prestigiu, și, pentru prima dată în ultimii ani, marea majoritate a acestora vor să continue studiile în țară.

Mai mult, au indicat Iașul și universitățile de aici. Acești tineri au obținut cele mai mari medii în cei patru ani de liceu, și au traversat perioada dificilă a începerii clasei a IX-a în regim online, din cauza pandemiei. Au povestit despre parcursul lor școlar, despre greutățile întâmpinate în obținerea celor mai mari note, dar și despre planurile lor de viitor.

Promoția 2024 aduce în prim-plan 8 șefi de promoție la Colegiul „Costache Negruzzi”, 5 la Colegiul „Emil Racoviță”, 4 la Colegiul „Mihai Eminescu”, 4 la Colegiul Național și 3 la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”.

Citește și: Două surse, date diferite despre votare: nu coincid în 38,64% din cazuri | Analiză Expert Forum

Șefii de promoție de la Colegiul „Costache Negruzzi”

Sunt 8 șefi de promoție la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar toți au terminat liceul cu media 10.

Catherine-Teodora Costan a absolvit clasa a XII-a B, specializarea Matematică-Informatică, cu media 10.00. Ea descrie parcursul său academic ca fiind unul dificil, dar realizabil datorită efortului constant și organizării. De-a lungul anilor de liceu, Catherine s-a concentrat pe materiile esențiale pentru Bacalaureat și admiterea la Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, urmând exemplul părinților săi, ambii medici.

„Am terminat cu media 10. A fost greu. Evident că mereu a existat o competitivitate între colegii care își doreau să aibă cele mai mari note. Însă, atât timp cât am învățat constant și am menținut materia la zi, nu a fost ceva imposibil”, a precizat Catherine.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related