luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterȘeful Agenției Achizițiilor Publice, înlocuit după ce s-a opus eliminării firmelor chinezești...

Șeful Agenției Achizițiilor Publice, înlocuit după ce s-a opus eliminării firmelor chinezești de la marile licitații

Decizia de eliberare din funcție a lui Eugen Cojoacă a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîțu ia în calcul demiterea lui Eugen Cojoacă din funcția de președinte al Agenției Naționale a Achizițiilor Publice (ANAP) și înlocuirea cu Liviu Bostan, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Liviu Bostan este actualul președinte al Institutului Național de Administrație (INA).

Înlocuirea lui Cojoacă ar veni pe fondul tergiversării de către acesta a unui proiect de ordonanță de urgență care să permită excluderea companiilor chineze de la licitațiile pentru infrastructură, în conformitate cu direcțiile Comisiei Europene.

Reamintim că Guvernul Cîțu a adoptat în ședința din 27 ianuarie un memorandum care prevede excluderea companiilor din China de la licitațiile pentru infrastructură, iar acest memorandum trebuia urmat de o ordonanță de urgență. Memorandumul propus de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, era motivat de concurența neloială a companiilor susținute de statul chinez, dar și calitatea proastă a lucrărilor.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE