Șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, și-a plagiat lucrarea de doctorat

Data:

spot_img

Șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, și-a plagiat lucrarea de doctorat. Peste o jumătate (respectiv 160 de pagini din 264 pagini) din lucrarea de doctorat scrisă în 2009 de către Traian Preoteasa, director general CFR Călători, sunt identice 100% cu o lucrare scrisă de acesta în coautorat cu îndrumătorul său de doctorat de la Universitatea Tehnică Craiova, scrie Clubferoviar.ro.

Acesta este un caz clasic în care un doctorand și-a plagiat lucrarea de doctorat (autoplagiat, cel puțin) săvârșit de directorul general al unei companii la care președinte al Consiliului de Administrație este un distins profesor universitar, şi anume Gabriel Popa, profesor universitar al Facultății de Transporturi.

Cercetări ale tezei de doctorat scrise de șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, disponibilă la Biblioteca Națională a României, au fost făcute de jurnaliști ai Club Feroviar, iar acestea au indicat o identitate perfectă a nu mai puțin de 161 de pagini ale tezei de doctorat intitulate „Contribuții la analiza și sinteza mecanismelor cu came”, susținută în 2009 sub îndrumarea profesorului Popescu Iulian la Universitatea Craiova cu capitole întregi din lucrarea „Cercetări privind mecanismele cu came”, apărută un an înainte la editura doljeană SITECH, cu prim-autor profesorul Popescu Iulian, iar celălalt autor Traian Preoteasa.

Practic, lucrarea de doctorat a șefului CFR Călători conține două părți mari, principale. O primă parte de 106 pagini este dedicată literaturii mecanismelor cu came, în timp ce a doua parte, de 161 pagini este contribuția personală și originală a doctorandului Traian Preoteasa și este numită chiar „Cercetări proprii privind mecanismele cu came”. Prima parte este una generală și conține informații luate din literatura universală de specialitate. Această a doua parte este perfect identică, până la virgulă, cu mai multe capitole ale lucrării scrise în coautorat de Preoteasa cu Popescu Iulian.

Practic, opt capitole din cartea scrisă de cuplul Popescu-Preoteasa, dedicate determinării razelor de curbură ale camelor, camelor disc, camelor plane de translație, camelor de strung, camelor tachet în mișcarea plană etc, se regăsesc integral, cap-coadă, cuvânt cu cuvânt, figură cu figură, cifră cu cifră, tabel cu tabel în teza de doctorat.

Continuarea în Clubferoviar.ro

Citește și: Arhitecta Regelui Charles în Transilvania: „Restaurare? Ȋntreprinderea e o minciună de la un capăt la altul!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Clubferoviar.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...

Marcel Ciolacu spune despre Geoană că nu poate fi considerat un candidat de dreapta

Marcel Ciolacu a criticat propunerea ca Mircea Geoană să...

Amazon își închide o parte a operațiunilor din România. Sute de oameni disponibilizați | Aktual24

Amazon își închide o parte a operațiunilor din România,...