Șeful CJ Cluj nu mai vrea bolnavi din alte județe: „Bistrița și Sălaj să-și facă spitale!”

Data:

Alin Tișe continuă „războiul” după ce Clujul a pierdut cloud-ul regional IT. „Bolojan de la Bihor, o vulpe bătrână”, spune Tișe. Cloud-ul regional pentru regiunea Nord-Vest, un proiect finanțat prin fonduri europene, va fi realizat în județul Bistrița-Năsăud. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, continuă „războiul” pe această temă și le transmite celor din Bistrița și Sălaj să-și facă spitale ca pacienții să nu mai vină la Cluj.

Cloud-ul de date aferent Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, „inima care bate pentru digitalizare”, se va construi în județul Bistrița-Năsăud, a fost anunțul lui Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

„Eu m-aș bucura dacă aceste județe ar fi la fel de preocupate, dincolo de o clădire cu niște servere, să-și facă spitale mai bune cu medici, nu spitale goale după ce le termină, adică să aibă și o strategie să atragă medici, la fel Sălajul să-și facă mai multe spitale dacă se poate în 2-3 orașe să nu mai vină toți bolnavii la Cluj, pentru că ei nu sunt capabili să atragă niciun medic acolo.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

Nu dau sfaturi, dar aș fi mult mai preocupat și ar câștiga mai mult cetățenii din Bistrița și din Alba sau Sălaj decât participarea la aceste jocuri politice cu voturi într-un fel sau altul. Dar până la urmă e strategia dânșilor. Clujul, atunci când le convine, este bun ca și centru de regiune, iar atunci când nu le convine, nu este bun.

Atunci când bolnavii vin la Cluj este o chestiune firească și statul e obligat să asigure tratament medical. Știți argumentul, «Clujul are destule, să mai aștepte», e ca și cum ai spune unui bolnav de la Urgență «domnul de la Bistrița să mai aștepte că e cetățean din Bistrița și pentru noi nu e important, prima dată să intre cel din Cluj» sau «să mai aștepte cei din Bistrița că au mai fost astăzi, sunt vreo 40% din cei care au intrat astăzi, să mai stea».

Dacă spui unui om că s-a ales Beclean în loc de Cluj care e hub IT, care are clădirea pregătită, are totul la dispoziție, păi ce să mai discutăm?”, a declarat Alin Tișe, miercuri, la un post de radio.

Președinții de Consilii Județene din Bistrița-Năsăud, Bihor, Maramureș, Cluj, Sălaj și Satu Mare și-au dat întâlnire în județul Maramureș, unde au decis ca Bistrița-Năsăud să fie casa Centrului de Date pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...