marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterȘeful CNCD despre gestul arbitrului român Sebastian Colțescu: Apelativul utilizat de arbitrul...

Șeful CNCD despre gestul arbitrului român Sebastian Colțescu: Apelativul utilizat de arbitrul român este fără niciun dubiu unul rasist

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condamnă într-o declarație pentru G4Media.ro gestul arbitrului român Sebastian Colțescu, care a folosit apelativul „negru” la adresa unui antrenor secund al echipei Istanbul Başakşehir din meciul de fotbal de miercuri seară contra lui Paris Saint Germain.

„Apelativul utilizat de arbitrul român este fără niciun dubiu unul rasist. Explicațiile acestuia cum că în limba română apelativul în speță nu are conotații rasiste, înseamnă altceva, nu stau în picioare. De ce? Chiar dacă societatea din România nu a avut o experiență istorică directă cu sclavia, discriminarea rasială, și pentru mulți cetățeni români nu e evident și clar conținutul rasist al apelativului ”negru”, acesta nu înseamnă că nu ar fi rasist”, a declarat Csaba Asztalos pentru G4Media.ro.

UEFA a decis marți noapte rejucarea meciului cu altă brigadă de arbitru după ce jucătorii ambelor echipe au refuzat să mai intre pe teren după apelativul folosit de arbitrul Sebastian Colțescu.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE