Șef de direcție din Inspecția Judiciară se pensionează la 49 de ani

Data:

spot_img

Judecătorul Cătălin Nicolae Magdalena, șef al Direcției de Inspecție pentru Judecători a Inspecției Judiciare (IJ), a făcut cerere de pensionare. În vârstă de 49 de ani și magistrat doar de 15 ani, Magdalena a încasat anul trecut echivalentul a 8.000 de euro net/lună.

Astfel, se eliberează un post de șef la Inspecția Judiciară. Veniturile judecătorului Magdalena în 2023 sunt impresionante.

Astfel, potrivit declarației de avere depusă în 2024 și care reflectă veniturile nete din anul fiscal 2023, Magdalena a câștigat 314.000 de lei salariu de la Inspecția Judiciară, 38.000 de lei de la CSM după ce a lucrat într-un proiect ca expert și membru în comisiile de examen, 35.000 de lei drepturi salariale restante de la Tribunalul București, 68.000 de lei de la Inspecția Judiciară diurnă de delegare, 15.000 de lei ca formator de la Școala Națională de Grefieri și 17.000 de lei de la Universitatea Nicolae Titulescu pentru „activitate didactică”.

La aceste venituri se adaugă pensia privată încasată anul trecut în valoare de 148.000 de lei.  

În total, 487.000 de lei, adică  40.000 de lei net/lună, fără banii din pensie.

Doar 15 ani în magistratură

Potrivit CV-ului acestuia, Magdalena a devenit procuror în 2009, în urmă cu 15 ani. În 2011 a devenit judecător la Cornetu, iar din 2015 a fost judecător la Tribunalul București.

În ianuarie 2022 a ajuns Inspector judiciar în cadrul Direcției de Inspecție pentru Judecători a Inspecției Judiciare, iar din iulie același an este delegat director al Direcției de Inspecție pentru judecători.

Înainte de a fi magistrat, Nicolae Cătălin Magdalena (foto) a fost ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, în perioada 1998 – 2009.

Acuzat de plagiat, salvat de CAB

Presa a relatat că, în noiembrie 2021, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat o decizie de plagiat în cazul judecătorului Cătălin Nicolae Magdalena. Curtea de Apel București a infirmat verdictul. CAB a decis, pe 1 februarie 2023, că magistratul nu a plagiat și astfel a anulat verdictul CNATDCU, dat în noiembrie 2021.

Cătălin Nicolae Magdalena susținea în documentele trimise instanței că „motivele de invalidare a tezei sale de doctorat se circumscriu unor percepții pur subiective ale evaluatorului”. Mai mult, „nu s-a realizat o raportare la un set de criterii obiective cu ocazia redactării/susținerii publice a tezei de doctorat și nici la data evaluării acesteia”, mai susținea Magdalena potrivit Europa Liberă.

Acesta mai completează cu faptul că, în opinia sa, „lipsește o metodologie de cercetare adoptată cu caracter normativ la nivelul Comisiei de Științe Juridice din cadrul CNATDCU.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rolul Facebook în manipulări electorale cu amintiri nostalgice comuniste

După anularea alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională, Facebook...

Facebook’s Role in Electoral Manipulation Using Nostalgic Communist Memories

After the annulment of the presidential elections by the...

Retragerea PSD de la masa negocierilor. Reacțiile liderilor politici

Retragerea PSD de la masa negocierilor. Reacțiile liderilor politici...