Șeful IPJ Cluj rămâne sub control judiciar | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție. Cererea chestorului de a se întoarce în funcție a fost respinsă de Curtea de Apel Cluj.

Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție. Sâmbătă, i-a fost respinsă cererea de a se întoarce în funcție, instanța motivând că cererea este nefondată.

Mihai Rus avea o șansă de a se întoarce în funcția de șef al Poliției Cluj, având dreptul să depună o cerere la Curtea de Apel Cluj. Această cerere a fost judecată, vineri, la Curtea de Apel Cluj. Mai mult, și agentul Mureșan Claudiu Cătălin, de la Poliția Rutieră Cluj a cerut revocarea controlului judiciar.

Citește și: De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta

„Respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul R.M. împotriva ordonanţei din 18.06.2024, ora 13, dispuse de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 14/8/P/2024, cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe fiecare petent la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 22.06.2024.”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

De ce este acuzat chestorul Mihai Rus?

Chestorul ar fi fost prins băut la volan, conducând cu 110 km/h în oraș. El și-ar fi determinat subalternii să nu-i ia permisul, ci să-i trimită o notificare acasă, în care să i se ceară să precizeze cine conducea mașina surprinsă de radar.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Alegeri într-o comună din Mureș în care primii doi candidați au obţinut un număr egal de voturi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inspectoratul de Politie Judetean Cluj / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, semnat vineri | Monitorul de Cluj

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca va...

Un mic grup de străini readuc la viaţă un sat din Bihor | Bihoreanul

Un mic grup de străini readuc la viaţă un...