Şeful procurorilor din Constanţa şi un procuror candidat la şefia DIICOT, acuzaţi că au hărţuit martorii din dosarul lui Lucian Duţă

Data:

Gigi Valentin Ştefan, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, şi Teodor Niţă, subordonatul lui Ştefan şi fost candidat pentru şefia DIICOT, sunt acuzaţi de judecător, în motivarea condamnării definitive a lui Lucian Duţă, că au desfăşurat o acţiune „cu vădit caracter penal” în încercarea de a-l ajuta pe inculpat şi pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală.

Fostul şef Casei de Sănătate Lucian Duţă a primit, în 25 iulie, o sentinţă definitivă de şase ani cu executare pentru că a luat mită 6,3 milioane de euro, potrivit DNA, pentru implementarea cardului de sănătate, scrie G4Media.

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti, judecătoarele Daniela Panioglu (preşedinte) şi Alina-Nadia Guluţanu susţin că Teodor Niţă, susţinut de şeful său Gigi Valentin Ştefan, a desfăşurat o acţiune cu „un vădit caracter penal, nu numai din punctul de vedere al îndeplinirii deliberat defectuoase a atribuţiilor sale de serviciu, dar şi prin prisma ajutorului dat inculpatului din acest dosar, pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală.

Judecătorii arată cum Lucian Duţă şi-a schimbat domiciliul în Constanţa şi la doar două zile mai târziu a depus un denunţ împotriva martorilor cheie din dosar, Radu Enache şi Irina Socol, pentru a-i discredita şi pentru a scăpa astfel de probe esenţiale din dosar.

Modul în care procurorul Teodor Niţă şi-a desfăşurat activitatea a fost descris de judecători în termeni duri, vorbind despre „aberaţii de drept şi monstruozităţi juridice construite de procurorul de caz”.

Continuarea în G4Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cauza exploziei la blocul din Craiova: o posibilă acumulare de gaze

Cauza exploziei la blocul din Craiova, în urma căreia...

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Cunoscutul producător de mobilier IKEA este acuzat că exploatează...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...