Șeful RAR Iași a picat pe filaj pentru că DIICOT urmărea alt caz de crimă organizată

Data:

spot_img

Șeful RAR Iași a picat pe filaj pentru că DIICOT urmărea alt caz de crimă organizată. În 2019, 2020 și 2021, șeful zonal al Departamentului ITP a luat mită repetat de la reprezentanții unui service din Bârlad.

Unele dintre întâlnirile în care Dragoș Mandache primea bani au fost filate de agenți de Poliție de la DIICOT, pentru că angajații service-ului din Bârlad erau investigați într-un alt dosar de grup infracțional organizat.

Dragoș Mandache avea un sânge rece de invidiat când cerea mii de euro șpagă, titrează Reporter de Iași. Procurorii l-au descris drept un pericol pentru ordinea internă a RAR Iași, judecătorii l-au arestat fără ezitare.

Acum, depune la Tribunal hârtii de la psihologi pentru că a fost profund afectat ca urmare a arestării.

Dosarul inițial viza mafia RAR din Bacău și Bârlad

Procurorii ieșeni de la DNA au documentat, în 2021, faptele unei rețele care eliberase în cursul mai multor ani sute de vize ITP pentru vehicule care nu fuseseră niciodată testate. Cartierul general al rețelei era în Bârlad, ramificațiile duceau la RAR Vaslui.

Capul rețelei era Ionuț Verman, inspector autorizat în cadrul unor stații ITP din Bârlad și Bacău. Procurorii au aflat că el ar fi impus tarifele care urmau a fi plătite cu titlu de mită.

Concret, Verman stabilea cât revenea fiecărui membru al rețelei, inclusiv patronului stației ITP din Bârlad și reprezentantului RAR Vaslui, Marian Ursache. Acesta asigura protecția grupului, adică nu lua măsurile legale față de nereguli constatate în cadrul stației.

Citește și DIICOT Brăila a redeschis un dosar penal pentru trafic de persoane, închis în 2019. Vizat este interlopul Iulian Hrehorec, arestat preventiv într-un alt dosar DIICOT

Șeful RAR Iași a picat pe filaj

În dosar au fost reținuți și, ulterior, arestați, Ionuț Verman, Sorin Apetri (inspector ITP), Marian Ursache (inspector Departamentul de Inspectie Tehnică Periodică RAR Vaslui), Florin Cantemir, Sorinel Răducanu, Emil Vlasie, Cosmin Dogaru.

Procurorii au arătat că tarifele erau de 250 de lei pentru vehicule aflate în țară și 150 de euro pentru vehicule care proveneau din afara țării.

În cazul în care aveau nevoie de un punct ITP pentru un vehicul mai greu – categoria III – pentru care nu exista stație agreată la Bârlad, apelau la o firmă din Bacău, ai căror angajați erau în rețea.

Marian Ursache și Doru Săndulescu, inspectori la RAR Vaslui, au asigurat sprijin pentru activitățile infracționale. De două ori pe săptămână primeau câte 100 de euro.

Dragoș Mandache închidea dosarele acelor ITP-uri care scoteau din funcțiune camerele de supraveghere și „albea” dosarele inspectorilor prinși cu fraude

Mai multe citiți în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. se pare ca acest individ a cazut precum musca in lapte , desi specializarea sa era musca de balega…Se mai intampla si accidente! Altfel, se noteaza ca nu este sector economic sau social -in Romania- unde sa nu existe macar o mafie…Traiasca ion iliescu, care a mosit statul mafiot, pentru ca marea mafie este chiar la varful statului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Slatinei vrea alianță cu AUR în Consiliu Local | Reporter24

Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, a reînnoit invitaţia către...

Constructorul WeBuild a blocat Drumul Expres Brăila-Focșani, la final de licitație | De Brăila

Compania italiană WeBuild a blocat proiectul Drumului Expres Brăila-Focșani,...