Șeful suspendat al Parchetului Salonta a fost găsit apt să profeseze. Ajuns vedetă naţională după ce s-a aflat că a fost trimis în faţa unei comisii psihiatrice pentru comportament iraţional, prim-procurorul suspendat al Parchetului Salonta, Ioan Bene, a primit rezultatul! Specialiştii susţin că este apt să profeseze ca magistrat – nu întru totul, ce-i drept, ci condiţionat cu o reevaluare peste 6 luni.
Pentru Ioan Bene, însă, e suficient. „Sunt singurul magistrat care are documente oficiale că e sănătos la cap”, spune, mai în glumă, mai în serios, procurorul, hotărât mai mult decât oricând să dovedească faptul că grupurile infracţionale îl vor scos din sistem, dar şi că e victima „managementului dezastruos” al şefilor săi, cărora le cere în continuare demisia. „Au zgândărit balaurul!”, avertizează Bene.
A fost semnalat comportamentul bizar al procurorului
Şef al Parchetului Salonta din 2023, întâi cu delegare, iar din ianuarie acest an numit în urma unui concurs, şi considerat de colaboratori un profesionist dedicat meseriei, procurorul Ioan Bene a ajuns în atenţia publică luna trecută, după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a dat o dublă lovitură: pe 28 august, a decis să fie trimis în fața unei comisii psihiatrice, iar ulterior, pe 10 septembrie, printr-o altă decizie, l-a suspendat din funcţia de conducere, a dispus declanșarea procedurii pentru revocarea de la şefie, dar şi sesizarea Inspecţiei Judiciare, care să-i analizeze activitatea.
S-a întâmplat ca urmare a unor sesizări făcute de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Într-una dintre acestea, se semnala comportamentul bizar al procurorului după ce acesta şi-a „bombardat” colegii, colaboratorii şi chiar şefii cu mesaje, unele aiuristice şi jignitoare, pentru ca, apoi, să îşi ceară scuze ori să încerce să-i manipuleze cu fel şi fel de minciuni, întorcându-i pe unii împotriva celorlalți.
Într-o alta, şefii lui Bene s-au plâns că acesta îşi exercită necorespunzător atribuțiile de prim-procuror, că nu-şi soluţionează la timp lucrările, dar şi că are conduită necorespunzătoare în relaţia cu subalternii şi chiar cu şefii, între care au fost nominalizate prim-procuroarea Parchetului Bihor, Bianca Vulcan, şi adjuncta sa, Ramona Filip, cărora magistratul le-a şi cerut în mai multe rânduri demisia.
Continuarea în Bihoreanul
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: ebihoreanul.ro)