Marius Bodea, senator USR, despre ministrul Culturii: Menţine în funcţie persoane care se prind în hora demolării cu cei mai însetaţi barbari imobiliari

Data:

Senatorul USR Marius Bodea acuză Ministerul Culturii de lipsă de reacția la demolarea „ilegală” a unui monument istoric din municipiul Iaşi, care a aparţinut familiei actriţei Margareta Pogonat.

„Mihai Chirica a răspuns cu obrăznicie”

În locul Casei Pogonat, deținută inițial de un politician ilustru al Iașului, Petru Pogonat, a fost ridicat un bloc de locuinţe de către un apropiat al primarului Mihai Chirica.

„O demolare ilegală a unui monument istoric din Iași, Casa Pogonat, comisă într-o singură zi de un prieten al primarului Mihai Chirica, cu sprijinul acestuia, nu a fost elucidată nici până azi, deși au trecut patru ani de la infama acțiune.

În tot acest timp, am făcut mai multe demersuri, în calitate de parlamentar, inclusiv o conferință de presă la fața locului, la care primarul Mihai Chirica a răspuns cu obrăznicie. Nu s-a întâmplat nimic, iar în locul clădirii ce a aparținut unei ilustre personalități a Iașului, Petru Pogonat, a continuat construcția unui bloc.

Nu doar că demolarea a fost abuzivă, dar noua construcție îi afectează și pe vecinii care s-au trezit cu o clădire înaltă într-o zonă de case.

Anul acesta am revenit asupra situației grave care se petrece pe strada Nicolae Bălcescu, la numărul 17″, a scris Marius Bodea.

„Trista tradiție a miniștrilor care teoretic ar trebui să aibă grijă de patrimoniul cultural, dar de fapt îl disprețuiesc”

Senatorul USR spune că, încă din februarie, i-a adresat actualului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, o interpelare în acest sens:

„Am atașat o sesizare a cetățeanului care locuiește alături de blocul construit ilegal peste casa veche de 150 de ani ce a aparținut familiei regretatei artiste Margareta Pogonat. Ministrul nu s-a sinchisit să răspundă.

Am revenit în aprilie cu o nouă interpelare în care îi ceream încă o dată să declanșeze cât mai curând posibil un control pentru lămurirea aspectelor legale cu privire cu acel abuz petrecut la Iași în 2018. În trista tradiție a miniștrilor care teoretic ar trebui să aibă grijă de patrimoniul cultural și istoric al României, dar de fapt îl disprețuiesc, Lucian Romașcanu a continuat să ignore pe toată lumea”.

Citiți întreaga sa declarație politică din această săptămână, AICI!

„Complicitate penală”

Senatorul USR spune, marți, într-o altă postare pe Facebook, că mii de ieșeni trăiesc astăzi drama abuzurilor imobiliare din Iași.

„Cei mai mulți nu au curajul să vorbească, nu mai cred în Justiție, renunță să condamne abuzurile Primăriei și ale mafiei imobiliare. Cazul familiei Andrean nu este singular, însă aceștia au ales să lupte singuri împotriva unei mașinării infernale, construită pe o complicitate penală între primar, samsarii imobiliari ce au dansat la cumătria lui, funcționari ai Ministerului Culturii, instituții de control. Nu am renunțat să îi ajut, voi merge până la capăt, până epuizam toate căile de a găsi dreptatea.

„Pesedistul Romașcanu, ministrul vremelnic al Culturii, păzește strașnic golănia suportată de acești oameni”

Senatorul USR mai spune că „pesedistul Romașcanu, ministrul vremelnic al Culturii, păzește strașnic golănia suportată de acești oameni care locuiesc de peste 60 de ani în același loc, care nu au deranjat pe nimeni, care nu au crezut că viața lor se va schimba dramatic sub bagheta penală a maestrului Chirica.

Dar și Chirica și Romașcanu sunt vremelnici, ne vom lua curând orașul înapoi și îi vom trage la răspundere toți mafioții din Primărie și instituțiile complice!”.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...