Sentință definitivă în cazul fostului secretar al Primăriei Deva, Laura Sârbu: închisoare cu executare

Data:

spot_img

Sentință definitivă în cazul fostului secretar al Primăriei Deva, Laura Sârbu: Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat, marți, în dosarul în care aceasta, soțul și cumnatul său au fost judecați într-un dosar instrumenat de DNA.

Laura Sârbu – 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Laura Sârbu, fostul secretar al Primăriei Deva, rămâne astfel cu pedeapsa pronunțată de Tribunalul Hunedoara, 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Din aceasta se scade aproape un an, perioadă în care a fost sub incidenţa unor măsuri privative de libertate.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni 

Instanța de la Alba a admis apelurile formulate de DNA și inculpații din dosar, desființând soluția pronunțată de Tribunalul Hunedoara în ceea ce privește condamnările  pronunțate față de Adrian Bodrean (cumnatul Laurei Sârbu) și SC Smart Drumcons SRL pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență (în relaţia cu SC Carpat Grup Industry SRL), temeiului juridic al achitării Laurei Sârbu pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și măsura confiscării speciale dispuse în cazul Laurei Sârbu și Hadrian Sârbu.

2, 4 ani de închisoare pentru soțul Laurei Sârbu

Cumnatul fostului secretar al Primăriei Deva, Adrian Bodrean a rămas cu 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce Curtea de Apel Alba a înlăturat sporul de pedeapsă.

Hadrian Sârbu, soțul Laurei Sârbu, a rămas cu cei 2,4 ani de închisoare cu suspendare pronunțați de Tribunalul Hunedoara.

Curtea de Apel Alba a redus cuantumul sumei ce trebuie confiscată de la Laura Sârbu de la 80.000 lei la 40.000 lei,

Aceeași instanță a înlăturat obligația de confiscare și obligarea lui Hadrian Sârbu la plata sumei de 40.000 de lei.

Citește și: A obținut daune de 40.000 euro de la Wizz Air, după ce i-a transformat vacanța în coșmar

Tribunalul Hunedoara a condamnat-o pe Laura Sârbu la închisoare în toamna lui 2022. Procurorii DNA vorbeau despre trafic de influență și complicitate la trafic de influență, după ce fostul secretar al Primăriei Deva a luat șpagă de la un om de afaceri pentru a-i facilita obținerea unui contract de lucrări la un obiectiv aflat în subordinea Primăriei.

Preluare Gazeta de Dimineață

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosarul fostului director al DSVSA Botoșani. Instanța a decis că ancheta DNA este legală | Monitorul de Botoșani

Mihai Țurcanu, fostul director al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru...

Primăria Craiova scoate din nou la licitație “cartierul chinezesc” | Știri Craiova

Licitație pentru “cartierul chinezesc” din Craiova. Israelienii care adjudecaseră...