Seri remarcabile în Stagiunea Filarmonicii George Enescu 24/25, cu o pianistă tânără și foarte talentată, Eva Gevorgyan, și un dirijor rafinat, Julian Rachlin

Data:

spot_img

Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte simfonice pe 16 și 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe talentata pianistă Eva Gevorgyan (foto) și renumitul dirijor Julian Rachlin. Cu lucrări de Ceaikovski, Grieg și Șostakovici, programul serii promite o experiență muzicală de neuitat. Biletele sunt disponibile în număr limitat pe bilete.fge.org.ro sau pe platforma www.oveit.com.

Julian Rachlin este Director Muzical al Orchestrei Simfonice din Ierusalim și Dirijor Principal al Orchestrei Simfonice din Kristiansand. De asemenea, a fost Dirijor Principal Invitat al Orchestrei Filarmonice din Turku și Partener Artistic Principal al Royal Northern Sinfonia.
Artistul a explorat multiple domenii ale artei interpretative pe scene din întreaga lume. Este cunoscut ca dirijor, solist concertist, membru al ansamblurilor camerale, profesor și director artistic. Înregistrările sale apreciate de critici au fost lansate de casele de discuri Deutsche Grammophon, Sony Classical și Warner Classics. Dedicat excelenței în educație, dirijorul a înființat Fundația Julian Rachlin and Friends pentru a sprijini și promova cariere remarcabile ale tinerilor muzicieni. Din 1999, Julian Rachlin este membru al facultății și profesor la Universitatea Privată de Muzică și Arte din Viena (Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien – MUK).

Citește și: PRO Musica lansează piesa AnteApocalipsa de Ziua Culturii Naționale: „Muzica rock nu poate întoarce capul de la problemele lumii”

Eva Gevorgyan, deținătoare a titlului de Tânără Artistă Yamaha, este câștigătoarea Concursului Internațional de Pian din Cleveland pentru Tineri Artiști (2018). La doar 20 de ani, realizările artistei în sezonul 2024/2025 includ un recital de debut la Amsterdam Concertgebouw, cu lucrări de Brahms, Chopin, Scriabin și Ravel, precum și colaborări cu Yomiuri Symphony, Sapporo Symphony, Sydney Symphony, Kammerakademie Potsdam, Filarmonica George Enescu, Kristians and Symphony, Gavle Symphony, Filarmonica din Malaga, Orquesta de les Illes Balears și Orchestra Filarmonica di Torino. Artista a câștigat numeroase premii internaționale: Concursul pentru tineri artiști Van Cliburn (2019), Prix du Bern (2023), Discovery Award la International Classical Music Awards (2019), Marele Premiu la Concursul Orchestrei Naționale a Rusiei (2021) și a premiului Special la Concursul Internaional Chopin de la Varșovia, Polonia.

Programul concertelor include Poloneza din opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, Concertul în la minor pentru pian și orchestră, op. 16 de Edvard Grieg și Simfonia nr. 5, în re minor, op. 47 de Dmitri Șostakovici.

Citește și: Un artist din Valea Jiului a realizat, pe zăpadă, un portret al lui Mihai Eminescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related