Serviciile medicale de care beneficiază persoanele neasigurate | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Serviciile medicale de care beneficiază persoanele neasigurate în sistemul național. Lista a fost extinsă, facilitând accesul cetățenilor la sănătate.

După ce în ediția trecută „Ziarul de Sănătate” a vorbit despre serviciile medicale de care beneficiază persoanele asigurate în sistemul național, unele despre care asigurații nici nu știu dacă nu se interesează în mod direct, în acest număr vom aborda subiectul dintr-un unghi opus.

Ce servicii medicale pot primi persoanele care nu sunt însă asigurate? În această categorie nu sunt doar persoanele care nu sunt angajate, fiindu-le plătite astfel automat contribuțiile, ci și cei care obține venituri sub un anumit nivel și nu optează pentru a fi asigurați în sistemul de sănătate.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Screening, testare și tratare pentru cancer

Am atins acest subiect în urmă cu două săptămâni, când am explicat cum Ministerul Sănătății a anunțat că, din iulie, 2024, vor exista o serie de facilități suplimentare pentru persoanele neasigurate.

Gratuitățile au vizat inclusiv aspecte din Planul Național de Cancer, legate de screening, testare și tratare ulterioară, dar noutățile legislative nu se opresc aici, ci se referă la introducerea unor noi servicii pe principalele domenii de asistență medicală, în scopul depistării unor afecțiuni grave și în afara bolilor oncologice, precum hepatitele cronice B și C, iar la gravide HIV şi SIDA.

Citește și: Trump, împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat la un miting electoral | VIDEO

Medicii de familie pot emite bilete de trimitere persoanelor neasigurate la analize și consultații de specialitate decontate de casa de asigurări de sănătate, în cazul în care există indicii că pacientul ar putea avea o boală oncologică.

De asemenea, aceeași medici de familie eliberează și bilete de trimitere persoanele neasigurate, în vederea testării pentru virusurile hepatitice B și C, precum şi pentru virusul HIV la gravidă.

Neasigurații primesc bilet de trimitere și pentru investigații paraclinice ca urmare a consultațiilor preventive din pachetul minimal de asistența medicală primară.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...