Serviciul de Securitate al Ucrainei a neutralizat un grup de spioni GRU. Se pregătea să cucerească Odesa prin forță | Aktual24

Data:

spot_img

Serviciul de Securitate al Ucrainei a neutralizat un grup de spioni GRU, care pregătea o preluare violentă a puterii la Odesa, relatează Ukrinform, citând surse din serviciul secret SBU.

„În urma unei operațiuni speciale în centrul regional, au fost reținuți liderul celulei inamice și ‘mâna dreaptă’ a acestuia. Au fost confiscate peste 70 de arme de foc cu obiective optice și muniție, precum și veste antiglonț, căști, ochelari balistici și alte echipamente tactice”, au mai spus sursele.

Atacatorii se pregăteau să pună mâna pe instituțiile statului din regiunea Odesa

Conform instrucțiunilor serviciului special rus, chiar de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, atacatorii se pregăteau să pună mâna pe instituțiile statului din regiunea Odesa. Pe lângă luarea cu asalt a clădirilor administrative, participanții urmau să atace trupele ucrainene din spate, dacă rușii se apropiau de Odesa.

Citește și: Surse. Judecătoarea care i-a eliberat pe Sile Cămătaru și pe Liviu Dragnea va fi delegată vicepreședinte al Curții de Apel București

Cu toate acestea, după eșecurile rușilor de pe front, acest grup de luptă operațional a fost pus în standby și activat în vara anului 2024, când a primit sarcini secrete. SBU a documentat activitatea subversivă și a neutralizat grupul imediat după ce a fost activat de inamic.

Potrivit dosarului cauzei, șeful grupului rus de informații și luptă GRU era un locuitor de 49 de ani din Crimeea. După capturarea peninsulei, acesta s-a mutat la Odesa, unde, la începutul războiului, a început să formeze unități de luptă operaționale sub masca mai multor organizații publice.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related