Adunarea Parlamentară Euronest, la Chișinău, despre impactul războiului din Ucrainei

Data:

În perioada 19-21 februarie va avea loc, la Chișinău, a 10-a sesiune ordinară a Adunării Parlamentare Euronest. Tema discuțiilor: impactul războiului din Ucrainei asupra Parteneriatului Estic.

Adunarea este alcătuită din 60 de deputați europeni și 10 membri din fiecare dintre parlamentele participante ale partenerilor est-europeni (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

„Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va deschide sesiunea plenară la 20 februarie. Reuniunile vor fi coprezidate de eurodeputatul Andrius Kubilius (PPE, Lituania) și de Ina Coșeru, membră a parlamentului din Republica Moldova.
Deputații din România care vor face parte din delegația Parlamentului European sunt Siegfried Mureșan (RO, PPE), Eugen Tomac (RO, PPE), Carmen Avram (RO, S&D), Maria Grapini (RO, S&D), Dacian Cioloș (RO, RE)”, precizează Biroul Parlamentului European în România.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil aici. Toate ședințele, cu excepția celei a Biroului și a Grupului de lucru pentru Belarus, vor fi transmise în direct online.

Viitorul Parteneriatului Estic după invazia Rusiei în Ucraina

Sesiunea de deschidere a Adunării va fi precedată de reuniuni ale diferitelor comitete și grupuri de lucru Euronest; impactul războiului din Ucraina asupra Parteneriatului Estic și noile provocări în materie de securitate din regiune vor domina discuțiile. Participanții vor adopta, de asemenea, rezoluții privind afacerile politice, integrarea economică, securitatea energetică și aspectele sociale.

Adunarea Parlamentară Euronest a fost înființată pe 3 mai 2011 la Bruxelles, când președinții (sau reprezentanții acestora) ai parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană au semnat Actul Constitutiv al Adunării.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

Misiunea Adunării Parlamentare Euronest este de a promova condițiile necesare accelerării asocierii politice și integrării economice între UE și partenerii est-europeni, precum și de a consolida cooperarea în regiune, precum și între regiune și UE. Adunarea multilaterală contribuie la consolidarea, dezvoltarea și creșterea vizibilității Parteneriatului estic.

O conferință de presă cu cei doi copreședinți ai Adunării (dl Kubilius și dna Coșeru) este programată pentru marți, 21 februarie, ora locală 12.30 (11.30 CET) și poate fi urmărită, în direct, aici.

Sursă: Parlamentul European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto:: Facebook Maia Sandu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...