Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie să respectăm pentru ca organismul nostru să funcționeze normal și fără probleme, după post

Schimbările de alimentare drastice și consumul excesiv de alcool

Cele mai multe probleme de sănătate în perioada Paștelui sunt cauzate de accidente legate de pregătirile pentru sărbători și de consumul excesiv de alcool. 

Însă, una dintre provocările majore pentru sistemul medical în această perioadă este reacția organismului la schimbările alimentare drastice.

După o perioadă de post de 48 de zile, în care mulți oameni evită alimentele bogate, lactatele, alcoolul și, în unele cazuri, carnea, apare tendința de a face excese în timpul sărbătorilor, inclusiv sărbătorile Pascale.

Acest comportament poate duce la probleme de sănătate și contribuie la numărul crescut de urgențe în spitale. Ce soluții ar fi?

Rada Baltag, nutriționist și dietetician ieșean, explică că postul, o perioadă prelungită în care se evită alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine și lactate, poate face sistemul digestiv mai sensibil.

Aceasta se datorează faptului că enzimele necesare pentru digestia grăsimilor devin mai puțin active în absența consumului de astfel de alimente.

Citește și Cele mai bune locuri pentru vacanța de Paște și 1 Mai, în România

Sfatul nutriționistului: un repaus alimentar de 3-4 ore

Prin urmare, atunci când după post se obișnuiește să se consume mese bogate, cu un conținut mai mare de grăsimi și proteine, sistemul digestiv poate fi suprasolicitat.

Acest lucru duce la fenomene precum indigestia, tranzitul intestinal modificat, dureri abdominale și senzația de „prea plin.”

Sfatul nutriționistului Rada Baltag: „O soluție pentru această problemă este introducerea treptată a alimentelor. De exemplu, la prima masă, dacă tot este tradiția de a ciocni un ou, putem să mâncăm un ou fiert și să sărim peste alte tipuri de cărnuri sau mezeluri, care o să fie prezente la masa de mic dejun.

Citește și Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Să fie o singură masă îmbelșugată, preferabil prânzul, în care să se mănânce cu moderație, adică mâncăm o porție de carne și nu mai adăugăm brânzeturi fermentate sau lactate foarte grase.

După care îi vom da voie sistemului digestiv să se relaxeze. Adică avem un repaus alimentar de 3-4 ore, cu recomandarea de a ieși la o plimbare și a ne hidrata corespunzător.

Hidratarea ajută ca sistemul digestiv să funcționeze bine. Bineînțeles, ne mai putem ajuta și de folosirea enzimelor sugestive, tocmai ca să ne ajutăm și din exterior să susținem sistemul digestiv”.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related