Sfaturi utile pentru sarmale reușite

Data:

spot_img

Pentru acele persoane care anul acesta de Crăciun sau de Anul Nou, se încumetă a face celebrele sarmale pentru prima dată în viață lor.

Primul și cel mai important sfat ce vi-l poate oferi cineva este: CURAJ!! Oricine are un început, chiar dacă acel început pare înfricoșător, noi te putem ajută să depășeșți acea nesiguranță, oferindu-ți cele mai bune produse, ce te vor ajută pe tot parcursul vieți tale.

Deci, să începem cu începutul:

1. Pentru început avem nevoie de varză murată, preferabil este cea de casă, însă în cazul în care nu există această posibilitate, și cea cumpărată este perfectă. Recomandarea noastră este să aveți la dispoziție 2-3 verze murate, pentru a putea alege doar cele mai frumoase frunze. Dacă varză este prea sărată sau acră, atunci limpezim fiecare frunză în apă rece.

2. Carnea de sarmale este indicat să fie una mai grasă, deoarece cele mai bune sarmale ies atunci când carnea este cu grăsime. Puteți folosi pulpă cu grăsime, piept de porc-măcinate. Unele persoane prefer să adauge în compoziție și carne de vită, pentru a le da un gust mai aparte.

3. Totodată avem nevoie și de orez și ceapă pentru a putea avea sarmale mai fragede. Aceste ingrediente au rol de a „înmulți” compoziția. Indicat este să folosim 10% orez față de cantitatea de carne-adică 100g la 1 kg de carne tocată.

4. Asezonarea sarmalelor se face după gust.Folosim sare, piper, cimbru uscat și boia dulce (paprika).Notă! Varză murată fiind deja sărată, este recomandat să nu se exagereze cu sarea. Cine dorește poate adaugă mărar, pătrunjel verde sau chiar și suc de roșii sau bulion pentru o savoare aparte.

5. Așezarea sarmalelor în oală se face exact după imaginația noastră.Gândiți-va că acum construim cu adevărat micul nostru castel de sarmale. O indicație totuși ar fi, pe fundul oalei se pune un strat de varză acră tocată, câteva rămurele de cimbru uscat și un pic de ceapă tocată. Apoi putem așeza liniștite sarmalele una câte una, cum dorim noi. Pentru a ieși mai apetisante, se poate adaugă și bucățele de afumătură printre straturile de sarmale.

6. Fierberea propriu zisă a sarmalelor are loc într-o oală metalică așezată direct pe foc (aici vă recomandăm plitele nostre construite special pentru asemenea ocazii)fie la cuptor. În ambele cazuri sarmalele se fierb sub capac și la foc mic.

Fierberea sarmalelor (la foc mic) durează cca. 1,5 – 2 ore calculate din momentul în care acestea fierb în masă. Cele mai gustoase sarmale se fac la cuptor, la temperatură mică (150 C), iar gătirea lor durează 3-4 ore. Și în cazul lor trebuie completat lichidul din când în când.

Și VOALÁ, sarmalele sunt gata. Și suntem siguri că sunt și gustoase.

DHEBucatarii mereu un partener de încredere în bucătăria d-voastră.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Burse UWC pentru elevii din România la colegii internaționale

Tinerii din România au acum ocazia candida pentru una...

Ajunul Crăciunului: Cele mai frumoase tradiţii românești | Monitorul de Cluj

Ajunul Crăciunului este o zi încărcată de semnificații, tradiţii...

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...